top of page
Writer's pictureetsgm

Припремна посета Гимназије ,,Араго" - ПАРИЗ

У периоду од 16. до 18. октобра 2024. године, ЕТШ ,,Књаз Милош" је организовала припремну посету за професоре Гимназије ,,Араго" (Емануел Блан и Соланж Рамон), из Париза.

Сврха дате посете била је рад на пројекту при организацији Еразмус, који би омогућио нови вид међународне размене ученицима наше школе.

Током своје дводневне посете, гости из Француске су имали прилику да обиђу школу и упознају се са системом рада, као и да виде све значајне локалне знаменитости и обележја нашег града.

У просторијама школе је, првог дана, уприличен програм, у складу са којим се директорка школе, Катарина Недељковић, обратила присутнима, пожелела добродошлицу и пријатан боравак у Горњем Милановцу. Затим су ученици (Сара Милинковић IV3, Лазар Пешовић IV3, Сара Драгојловић I3, Павле Мијатовић I2 и Андрија Ђукановић I2) одржали презентацију о нашем граду и школи, након чега је уследио кратак дијалог на језику гостију, као и песма.

Идеја за покретање овог пројекта настала је током боравка наших ученика и професора (Драгана Брковић, Јасмина Вујичић и др Јована Срећковић) у Истанбулу прошле године, када је договорено повезивање школа из Париза, Истанбула, Солуна и Горњег Милановца, при чему је ЕТШ ,,Књаз Милош" изгласана за координирајућу школу, а др Јована Срећковић за главног координатора.



0 views0 comments

Commentaires


bottom of page