Активности – Туристички техничар

Блок настава из наставног предмета Агенцијско и хотелијерско пословање и Професионална пракса

Током школске године, ученици образовног профила туристички техничар, проведу неколико недеља на блок настави у хотелима и туристичким агенцијама. Тако је њихово теоријско знање употпуњено практичним радом, што је доказано евиденцијом коју су ученици водили у дневницима .

Радионице у школи

На часовима се формирају разне радионице у којима се праве разне изложбе, презентације, плакати..

Стручне посете

Део садржаја програма наставе у блоку из наставног предмета Агенцијско и хотелијерско пословање, ученика образовног профила туристички техничар, реализује се кроз самосталне пројекте наставника и ученика. У складу са тим организују се стручне посете у којима су ченици укључени у свим фазама припреме и реализације садржаја програма.

Сајам туризма

Сајам туризма је можда и једна од најважнијих манифестација за образовни профил туристички техничар. Ученици овог профила сваке године посећују Сајам Туризма у Београду и Крагујевцу.

Сарадња са Туристичком организацијом Горњи Милановац

2014. године успостављена је сарадња између ЕТШ „Књаз Милош и Туристичке организације Горни Милановац. Формирана је Туристичка секција. Чланови секције су кроз радионице показали заинтересованост за волонтерским радом, одлично сналажење у тимском раду. Креативне идеје из области туризма на нашим просторима које су осмислили биће спроведене у наредном периоду уз подршку ТОГМ.

Сарадња са сродном школом „Вук Караџић“ из Велике Плане

19. новембра 2013. године наша школа дочекала је ученике трећег разреда Економско-угоститељске школе „Вук Караџић“ из Велике Плане. Том приликом наши ученици су спремили презентацију о туристичким потенцијалима Горњег Милановца и представили ученицима у просторијама школе. Дружење је настављено у историјски познатом Такову, где су ученици одиграли улогу туристичких водича спроводећи госте до музеја, црквице и споменика у Такову.
22. октобра 2014. године наша школа узвраћа посету школи „Вук Караџић“ из Велике Плане. Ученици и наставници, домаћини су нас угостили у свом ресторану где су нам уједно и претставили своју школу кроз презентацију. Након презентацје смо посетили манастире Покајнице и Копорин и етно село Моравске конаке.

Учешће на Сајму економије 11. априла 2014. Године

Сајам економије је први пут у нашој школи одржан 11. априла 2014. године. На сајму су учествовали наставници и ученици, претставници свих образовних профила. Ученици, образовног профила Туристички техничар су својим учешћем допринели да гостима буде што угодније приликом посете. Једна група ученика је дочекала и пожелеа добродошлицу будућим средњошколцима и одиграла улогу водича, спроводећи госте кроз школу и упознајући их са активностима које школа реализује.