21
јан
2020

Посета Ученичког парламента Парламенту у Београду

Посета Народној скупштини реализована је 4. новембар 2019. године како би се чланови Ученичког парламента упознали са њеним функционисањем.

 

Ученике, са наставницама које су организовале посету, испред Дома Народне скупштине су врло љубазно дочекали запослени, након чега су ученици спроведени и упознати са историјатом и радом Скупштине. Ученици су имали прилику да се упознају са свим просторијама где заседају Влада, посланици и Министри различитих ресора. Имали су прилику да поставе питања која су их интересовала.

 

Обилазак и упознавање са просторијама Скупштине и њеним радом је трајао један сат. Ученицима је било дозвољено фотографисање што су  и учинили.

 

Након завршене посете Скупштини ученици су посетили Музеј Илузија, где су радознало и заинтересовано истраживали сваки сегмент Музеја који им је био врло интересантан, зачуђујући и необичан. Такође су имали прилику да се фотографишу у сваком делу поменутог музеја.

 

У садржај излета је укључена и посета Народној банци Србије, где су нас такође дочекали љубазно. Ученици су подељени у две групе у којима су им дати задаци у виду радионица на тему „Штедња“. Радионицу су успешно реализовали и још успешније презентовали.

 

Крај дана био је резервисан за посету Југословенском драмском позоришту где су ученици погледали представу „Врат од стакла“ у режији Јагоша Марковића.

Координатори Ученичког парламента:

Драгана Брковић

Јасмина Вујичић