04
јун
2019

Дан Економско-трговачке школе „Књаз Милош“

Економско-трговачка школа „Књаз Милош“ 1. јуна 2019. године обележила је 29 година постојања. Тог дана изведен је пригодан уметнички програм. У програму су учествовали ученици трећег и четвртог разреда ОШ „Момчило Настасијевић“ и Економско-трговачке школе „Књаз Милош“ јер деле радни простор школе од другог полугодишта. Пре почетка приредбе гостима, ученицима и наставницима обратила се директор школе Наташа Глишовић, осврнувши се на успехе и догађаје у претходној и текућој школској години. Такође, упознала је присутне са будућим плановима школе. Похваљени су сви ученици који су допринели афирмацији и јачању угледа школе. На крају пригодног програма, ученицима, наставницима, као и гостима обратили су се Александра Весковић, ученица четвртог разреда, победник такмичења Пословни изазов западног Балкана, као и двоје успешних младих људи, бивши ученици Школе.

Марко Савићевић, директор експозитуре Комерцијалне банке, Горњи Милановац:

„Наша школа, од свог оснивања, дала је значајан допринос развоју наше локалне заједнице. Нашој општини и шире даје квалитетан кадар спреман да се укључи у пословне активности. Наша школа даје велике могућности, улазницу за запослење, да покренемо сопствени посао или наставимо школовање на факултетима у више области. Наша школа има квалитетан кадар и ђаке који умеју то да цене.

Саветујем оне који наставе школовање да се врате у нашу средину јер су потребни нашој привреди која ће им понудити посао и усавршавање, а ви сте ти од којих се очекује да наставе даљи успешан развој општине.“

Јелена Јанковић, извршни директор „Swisslion – Takovo“:

„Школа ми је пружила различита знања из стручних и општеобразовних области. Дошла сам из основне школе као одличан ђак са великим очекивањима. Из наше школе сам изашла као одличан ђак и мислим да нисам погрешила у свом избору, само сам и даље наставила тим путем и прикупила нова знања, што ми је помогло да у озбиљном привредном субјекту у нашој земљи и нашој локалној заједници започнем каријеру.

Сваки ученик ове школе треба да буде свестан шансе коју је добио, да стекне знања која су изванредна и широка.“