09
мај
2019

Прво место за Александру!

Прво место за Александру!

 

Седму годину за редом међународно такмичење Пословни изазов западног Балкана окупило је ученике средњих школа Србије, Хрватске, Босне и Херцеговине и Црне Горе. Ово тродневно такмичење у предузетничким вештинама било је одржано од 23. априла до 25. априла у Будви и Подгорици. У овом такмичењу учествовали су ученици из 55 средњих школа. Током првог дана ученици су подељени у 20 мешовитих тимова где су добили задатак да креирају услугу или производ који ће обогатити живот младих у руралним подручјима. Четворо учесника који формирају један тим долази из четири земље учеснице Пословног изазова западног Балкана-а. Другог дана развијају своје пословне идеје уз подршку ментора са Универзитета Доња Горица, а трећи дан су презентовали своје бизнис планове. Након чега је организована додела награда и проглашење прва три тима.

Ученица Александра Весковић је са својим тимом освојила прво место на такмичењу Пословни изазов западног Балкана (сви ученици су појединачно бодовани и као такви заједно освојили прво место).

Такође, да напоменем да је  Алексанра освојила прво место на регионалном такмичењу и друго место  на републичком такмичењу.

Циљ овог такмичења је припрема и инспирисање ученика за живот и рад у савременом свету кроз имплементацију образовних програма из области предузетништва, пословања и финансијске писмености.

Александра је одлична ученица, вредна, радна и одговорна и један од кандидата за ђака генерације. Када се пласирала на највиши ранг овог такмичења била је јако вредна и доста смо вежбале и разговарале о предстојећем такмичењу  што се види кроз њен пласман.

Весна Мандић, наставник Предузетништва