28
мар
2019

Европски квиз новца

Други по реду Европски квиз новца одржан је 27.3.2019. године. У читавој Европи, са циљем да се повећа финансијска писменост деце од 13-15 година. Такмичење се одвоја у две фазе, тако што се национална такмичења одржавају преко интернета, а финалисти сваке државе одлазе у Брисел како би се надметали у финалу Европског квиза новца.

Овај квиз је део Европске недеље новца, годишње иницијативе националних удружења банака, коју координира Европска банкарска федерација ради промоције финансијског образовања широм Европе. Учествује преко 29 земаља широм Европе.

Европски квиз новца играо се на платформи Kahoot! , бесплатна платформа за учење кроз игру. Ученици са својих рачунара су приступали коду за такмичење кроз квазимастер уређај преко YouTube линка.

Из наше школе, под менторством Сање Глишовић Костић и Милоша Марковића, на такмичењу је учествовало 10 ученика првог разреда из сва четири одељења.

ИМЕ

ПРЕЗИМЕ

ОДЕЉЕЊЕ

Ива Деспотовић I/1
Ђорђе Адамовић I/1
Марко Баралић I/2
Михаило Јевтовић I/2
Анастасија Станојевић I/2
Филип Мијатовић I/2
Ђорђе Корићанин I/3
Лука Аџић I/3
Сара Несторовић I/4
Кристина Радојичић I/4

 

„Сто педесет шест школа и преко шестсто учесника је учествовало у овој акцији и ми смо на то посебно поносни, у петак смо прогласили два победника који о трошку Удружења банака Србије са њиховим менторима иду у Брисел 7. маја“, закључио је Владимир Васић, секретар Удружења банака Србије.

Сања Глишовић Костић
Милош Марковић