03
окт
2018

Манифестација „Дај педалу раку“

 

Манифестација „Дај педалу раку“

 

 

У суботу, 6. октобра 2018. године на Тргу кнеза Михаила одржана је манифестација „Дај педалу раку 2018“ и на тај начин се почело са обележавањем Месеца борбе против рака. Циљ ове манифестације је да што већи део друштва

постане свестан чињенице да је рак дојке у великом броју случајева излечив, али само ако се открије и лечи на време.

Пројекта „Дај педалу раку 2018.“ четврту годину за редом организује женски центар „Милица“ из Врњачке Бање под покровитељством Министарства здравља Републике Србије, Министарства омладине и спорта, Института за јавно здравље Србије „Др Милан Јовановић Батут“ и Института за онкологију и радиологију Србије. Општина Горњи Милановац први пут се ове године укључила у ову манифестацију.

На Тргу кнеза Михаила, у суботу тачно у подне, подигнута је застава манифестације, која ће на јарболу остати цео октобар у знак подршке, али и као подсетник о важности превентивних прегледа.

Економско-трговачка школа „Књаз Милош“ и њен Ученички парламент са координатором Јеленом Недељковић узели су учешће у овој активности. Ученици су у знак подршке овој активности, на предлог директора школе, урадили транспарент који су изнели на Трг, а који ће у току месеца октобра бити окачен на школи.

Наташа Глишовић, директор школе