19
мај
2017

Посета ђака осмака

Посета ђака осмака
 
Економско-трговачка школа „Књаз Милош“, у оквиру седмице економије, угостила је ученике осмог разреда милановачких основних школа. У периоду од 24. до 28. априла 2017. године, седамдесет наших драгих осмака присуствовало је разним часовима стручних и општеобразовних предмета.
Чланови колектива Школе, заједно са ученицима, приближили су економске појмове и праксу ученицима следећих школа: ОШ ,,Краљ Александар Први“ (20 ученика), ОШ ,,Момчило Настасијевић“ (15 ученика), ОШ,,Свети Сава“ (15 ученика) и ОШ „Десанка Максимовић“ (25 ученика). Ученици основне школе из Такова, заједно са два наставника, посетили су Школу. Том приликом упознати су путем презентације и самим обиласком са начином рада у економској стручној школи и образовном понудом наше школе.
Циљ посете био је да се ученици упознају са образовним профилима, наставним предметима, начином учења у стручним школама, применом наученог у оквиру рада у кабинетима (бироу). Ученици су добили импулсе који су само наговештај користи које даје дуално образовање.
Ученици су се потрудили да будућим средњошколцима на најбољи могући начин пренесу своја искуства. Овом приликом похваљујемо њихов труд и ангажовање.
Верујемо да ће избор Економско-трговачке школе „Књаз Милош“ донети пуно нових знања које ће моћи користити у свом животном професионалном позиву. Рад у виртуелним предузећима, даје драгоцено искуство за њихов даљи живот и рад.
Овом приликом захваљујемо директорима и наставницима основних школа који су омогућили да се ова посета реализује и да седмица економије добије смисао.

Катарина Недељковић