16
нов
2014

Посета пријатељима у Немачкој

ПОСЕТА ЕКОНОМСКО-ТРГОВАЧКЕ ШКОЛЕ „КЊАЗ МИЛОШ“ ПАРТНЕРСКОЈ ШКОЛИ BERUFSKOLLEG ИЗ ГЕЛДЕРНА, У НЕМАЧКОЈ

IMG_5090

Стручна посета партнерској школи Berufskolleg des Kreises, Kleve in Geldern обављена је у периоду од 28. октобра до 1. новембра 2014. године. На ово путовање ишло је 11 ученика III и IV разреда Економско-трговачке школе „Књаз Милош“. Ученици су ишли у пратњи професора немачког језика Ђорђа Таловића и професора економске групе предмета Јасмине Вујичић.

Током боравка у Немачкој ученици су били смештени у немачке породице, где су активно користили немачки језик који су учили у средњој школи. Немци, као одлични организатори, а показало се и добри домаћини, ово студијско путовање оранизовали су на начин да задовоље едукативне потребе ученика и да се кроз дружење успоставе трајне везе између градова, чији ће носиоци бити ученици ове две партнерске школе.

Лепе успомене на ово путовање и дружење понеће и ученици и професори обе школе, за које се надамо да ће довести до одрживости партнерства и дугорочне сарадње што ће резултирати ка трајнијој корисности за град и регион. Ученици школ из Немачке и њихови професори доћи ће у наш град и у посету својим друговима и другарицама уз  ЕТШ „Књаз Милош“, у априлу 2015. године.

Захвалила бих Општини Горњи Милановац и милонавачким привредницима, који су помогли реализацију овог путовања.

Јасмина Вујичић